2010-04-30 15:34:28• hírek • Szatmar.ro

Biztonságos közlekedés majálisra

Április 30-a és május 2-a között biztonságos lesz a közlekedés - ígéri a Szatmár Megyei Rendőrség.

Több mint száz közlekedési rendőr figyel majd az utak balesetmentességére, a gyorshajtások kiszűrésere, amely ebben a periódusban igen jellemző a sofőrökre. A május elsejei időszakra minden évben a zsúfolt közlekedés a jellemző, ezért döntöttek úgy a rendőrség vezetői, hogy megtöbbszörözik az utakat ellenőrző rendőrök számát erre a periódusra. A hatékonyság céljából a közlekedési rendőrök főleg a turisztikai központok, a határátkelők és az ezeket megközelítő utakon fognak többségében ellenőrizni, radarozni. A több, mint száz közlekedési rendőr mellett 27 radarral is számolniuk kell azoknak, akik Szatmár megyében kívánnak utazni.

Az Központi Infotrafic által a sofőrök folyamatosan tájékoztatva lesznek az utak zsúfoltságáról, a kerülőutakról, amelyekkel az esetleges forgalmi dugókat kerülhetik majd el a kirándulni indulók. A Közlekedési Rendészet felhívja minden sofőr figyelmét a közlekedési szabályok betartására, a balesetek elkerülése végett, továbbá ajánlja, hogy jól tervezzék meg még utazás előtt az útvonalat, ellenőrizzék a gépjármű állapotát, ne feledjék a segélyjelző háromszöget, a tűzoltó-felszerelést, valamint az elsősegélydobozt. Ne feledjék otthon a forgalmi jogosítványt, a kocsi iratait, valamint a kötelező biztosítás kifizetésének bizonylatát.

Próbáljanak nyugodtak maradni vezetés közben, a megállásra parkolókat, jól kivilágított területeket vegyenek igénybe, ne hagyják felügyelet nélkül a csomagokkal teli gépjárművet, ha elhagyják autójukat, ne hagyják benne a kulcsot. Ha bármi gyanúsat észlelnek a közlekedésben, próbáljanak közbelépni, ha ez nem megoldható, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es telefonszámon.

Ne feledjék, közlekedjenek a megengedett sebességgel, hiszen a nagy sebesség balesethez vezet. Ugyanakkor figyeljenek oda arra is,hogy vezetés előtt ne fogyasszanak szeszes italt, és használják a biztonsági öveket.


Éjszaka is ellenőrizhetnek a rendőrök
Éjszaka is ellenőrizhetnek a rendőrök


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: